Swirl med lemon curd
En sötsyrlig dessert som är perfekt att avsluta middagen med. Var uppmärksam på att det blir rätt sorts lemon curd då en del sorter innehåller glukos-fruktossirap. Lemon curd går också bra att göra själv.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 90 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1,5 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 6 glutenfria digestivekex se inköpslistan sid 108
  • 1 dl färska eller tinade blåbär
  • 1,5 dl lemon curd se inköpslistan
Toppa med
  • 2 glutenfria digestivekex
  • ev citronmeliss
Lemon curd
  • 3 citroner finrivet skal och saft
  • 1,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk maizena
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
Tillagningstid 90 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1,5 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 6 glutenfria digestivekex se inköpslistan sid 108
  • 1 dl färska eller tinade blåbär
  • 1,5 dl lemon curd se inköpslistan
Toppa med
  • 2 glutenfria digestivekex
  • ev citronmeliss
Lemon curd
  • 3 citroner finrivet skal och saft
  • 1,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk maizena
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Vispa grädden och rör ner turkisk yoghurt.
  2. Krossa kexen och fördela krosset i fyra glas, skeda över de tinade blåbären. Klicka i ett par matskedar lemon curd och avsluta med gräddblandningen.
  3. Toppa med smulor av krossade kex och eventuellt lite citronmeliss.
Lemon curd
  1. Tvätta tre citroner noga och torka, riv skalet. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre ihop med 1,5 dl strösocker och 50 g smör. Sila sedan av vätskan. Blanda 1,5 msk maizena med saften från den tredje citronen och rör ner i vätskan.
  2. Vispa 2 ägg och 2 äggulor och rör ner dem i vätskan. Ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar. Häll över i en ren skål och låt svalna.