Sydfransk kycklinggryta
Härliga smaker av dragon och timjan. Aubergine är tacksamt att använda i grytor, eftersom den suger åt sig saften och blir extra smakrik.
Portioner |
|
Ingredienser
- 4 portioner
- 400 g kycklinginnerfilé
- 3 msk olivolja gärna smaksatt med vitlök
- 2 salladslökar gröna delen
- 1 zucchini
- 1 aubergine
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- 1-2 tsk torkad dragon
- 1-2 tsk torkad timjan
- 1 tsk strösocker
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 förpackning krossade tomater 500 g
- 2 msk hackad persilja
Till servering
- råris
- råris
Ingredienser
Till servering
|
Instruktioner
- Koka råriset enligt anvisning på paketet. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i oljan i en gryta någon minut. Finhacka salladslöken och skär zucchini och aubergine i centimeterstora tärningar. Lägg i salladslök, zucchini och aubergine och stek ytterligare ca 3 minuter. Rör om då och då. Tillsätt kycklingfond, kryddor och krossade tomater och låt koka ca 10 minuter. Strö över persiljan och servera med råriset.