Sydfransk kycklinggryta
Härliga smaker av dragon och timjan. Aubergine är tacksamt att använda i grytor, eftersom den suger åt sig saften och blir extra smakrik.
sydfransk kycklinggryta
sydfransk kycklinggryta
Votes: 3
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
  • 4 portioner
  • 400 g kycklinginnerfilé
  • 3 msk olivolja gärna smaksatt med vitlök
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1-2 tsk torkad dragon
  • 1-2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 förpackning krossade tomater 500 g
  • 2 msk hackad persilja
Till servering
  • råris
  • råris
Portioner
Ingredienser
  • 4 portioner
  • 400 g kycklinginnerfilé
  • 3 msk olivolja gärna smaksatt med vitlök
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1-2 tsk torkad dragon
  • 1-2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 förpackning krossade tomater 500 g
  • 2 msk hackad persilja
Till servering
  • råris
  • råris
sydfransk kycklinggryta
sydfransk kycklinggryta
Votes: 3
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka råriset enligt anvisning på paketet. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i oljan i en gryta någon minut. Finhacka salladslöken och skär zucchini och aubergine i centimeterstora tärningar. Lägg i salladslök, zucchini och aubergine och stek ytterligare ca 3 minuter. Rör om då och då. Tillsätt kycklingfond, kryddor och krossade tomater och låt koka ca 10 minuter. Strö över persiljan och servera med råriset.