sydfransk kycklinggryta
Sydfransk kycklinggryta
Härliga smaker av dragon och timjan. Aubergine är tacksamt att använda i grytor, eftersom den suger åt sig saften och blir extra smakrik.
sydfransk kycklinggryta
Sydfransk kycklinggryta
Härliga smaker av dragon och timjan. Aubergine är tacksamt att använda i grytor, eftersom den suger åt sig saften och blir extra smakrik.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 4 portioner
  • 400g kycklinginnerfilé
  • 3msk olivoljagärna smaksatt med vitlök
  • 2 salladslökargröna delen
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1msk koncentrerad kycklingfond
  • 1-2tsk torkad dragon
  • 1-2tsk torkad timjan
  • 1tsk strösocker
  • 1/2tsk salt
  • 1krm svartpeppar
  • 1 förpackning krossade tomater500 g
  • 2msk hackad persilja
Till servering
  • råris
  • råris
Instruktioner
  1. Koka råriset enligt anvisning på paketet. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i oljan i en gryta någon minut. Finhacka salladslöken och skär zucchini och aubergine i centimeterstora tärningar. Lägg i salladslök, zucchini och aubergine och stek ytterligare ca 3 minuter. Rör om då och då. Tillsätt kycklingfond, kryddor och krossade tomater och låt koka ca 10 minuter. Strö över persiljan och servera med råriset.