Tacopaj med quorn
Tillagningstid | 90 min |
Passiv tid | 1 tim |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Pajdeg
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 1 krm salt
- 75 g smör
- 1 dl laktosfri kvarg
- 2 msk vatten
Salsa
- 1 burk krossade tomater
- 4 soltorkade tomater Fontana original
- 7 kvistar oregano
- 5 kvistar timjan
- 0,5 kruka basilika
- 0,5 msk farinsocker
- salt och svartpeppar
- några droppar vitlöksolja
- 0,5 ananas
- ev 1 röd chili
Färs
- 500 g quornfärs
- smör
- 3-4 tsk tacokrydda Belly balance
- 1 dl vatten
- 2 dl laktosfri crème fraiche
Tillbehör
- 2-3 dl riven ost
- 1 påse tortillachips naturella eller saltade
- 0,5 isbergshuvud
- 4 tomater
- 0,5 gurka
Ingredienser
Pajdeg
Salsa
Färs
Tillbehör
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, salt och finfördelat smör, gärna i en matberedare. Tillsätt kvarg och vatten, blanda till en smidig deg. Låt vila i kylskåp ca 1 timme. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Häll krossade tomater i en kastrull. Finhacka soltorkade tomater och örter, rör ner i kastrullen. Tillsätt farinsocker, salt, peppar, vitlöksolja och ev finhackad chili. Låt koka ihop på låg värme ca 20 minuter. Häll upp i en skål och låt svalna. Skala ananasen och ta bort mittstammen, tärna i mindre bitar och rör ner i tomatsåsen.
- Sätt ugnen på 225 grader. Bryn quornfärsen i en stekpanna med lite smör. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt puttra i 10-15 minuter. Rör ner crème fraiche och rör om ordentligt.
- Fyll pajskalet med quornfärsen och strö över osten. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
- Servera med grönsallad, tomat, gurka, ananassalsa och tortillachips.