Tacopaj med quorn
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 90 min
Passiv tid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
Pajdeg
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 1 dl laktosfri kvarg
  • 2 msk vatten
Salsa
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 soltorkade tomater Fontana original
  • 7 kvistar oregano
  • 5 kvistar timjan
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 msk farinsocker
  • salt och svartpeppar
  • några droppar vitlöksolja
  • 0,5 ananas
  • ev 1 röd chili
Färs
  • 500 g quornfärs
  • smör
  • 3-4 tsk tacokrydda Belly balance
  • 1 dl vatten
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
Tillbehör
  • 2-3 dl riven ost
  • 1 påse tortillachips naturella eller saltade
  • 0,5 isbergshuvud
  • 4 tomater
  • 0,5 gurka
Tillagningstid 90 min
Passiv tid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
Pajdeg
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 1 dl laktosfri kvarg
  • 2 msk vatten
Salsa
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 soltorkade tomater Fontana original
  • 7 kvistar oregano
  • 5 kvistar timjan
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 msk farinsocker
  • salt och svartpeppar
  • några droppar vitlöksolja
  • 0,5 ananas
  • ev 1 röd chili
Färs
  • 500 g quornfärs
  • smör
  • 3-4 tsk tacokrydda Belly balance
  • 1 dl vatten
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
Tillbehör
  • 2-3 dl riven ost
  • 1 påse tortillachips naturella eller saltade
  • 0,5 isbergshuvud
  • 4 tomater
  • 0,5 gurka
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, salt och finfördelat smör, gärna i en matberedare. Tillsätt kvarg och vatten, blanda till en smidig deg. Låt vila i kylskåp ca 1 timme. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  2. Häll krossade tomater i en kastrull. Finhacka soltorkade tomater och örter, rör ner i kastrullen. Tillsätt farinsocker, salt, peppar, vitlöksolja och ev finhackad chili. Låt koka ihop på låg värme ca 20 minuter. Häll upp i en skål och låt svalna. Skala ananasen och ta bort mittstammen, tärna i mindre bitar och rör ner i tomatsåsen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn quornfärsen i en stekpanna med lite smör. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt puttra i 10-15 minuter. Rör ner crème fraiche och rör om ordentligt.
  4. Fyll pajskalet med quornfärsen och strö över osten. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
  5. Servera med grönsallad, tomat, gurka, ananassalsa och tortillachips.