Tacopaj
Tacopaj
Portioner
4
Tillagningstid Passiv tid
90min 1tim
Portioner
4
Tillagningstid Passiv tid
90min 1tim
Ingredienser
Pajdeg
  • 3dl glutenfri mjölmix
  • 1krm salt
  • 75g smör
  • 1dl laktosfri kvarg
  • 2msk vatten
Salsa
  • 1burk krossade tomater
  • 4 soltorkade tomatert ex Fontana original
  • 7kvistar oregano
  • 5kvistar timjan
  • 0,5kruka basilika
  • 0,5msk farinsocker
  • salt och svartpeppar
  • några droppar vitlöksolja
  • 0,5 ananas
Färs
  • 500g nötfärs
  • smör
  • 3-4tsk tacokryddahemgjord eller Belly Balance
  • 1dl vatten
  • 2dl laktosfri crème fraiche
  • 2-3dl riven ost
Tillbehör
  • 1påse tortillachipsnaturella eller saltade
  • 0,5 isbergshuvud
  • 4 tomater
  • 0,5 gurka
Instruktioner
paj
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, salt och finfördelat smör, gärna i en matberedare. Tillsätt kvarg och vatten och blanda till en smidig deg. Låt vila i kylskåp ca 1 timme. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Salsa
  1. Häll krossade tomater i en kastrull. Finhacka soltorkade tomater och örter, rör ner i kastrullen. Tillsätt farinsocker, salt, peppar, vitlöksolja och eventuellt finhackad chili. Låt koka ihop på låg värme ca 20 minuter. Häll upp i en skål och låt svalna. Skala ananasen och ta bort mittstammen, tärna i mindre bitar och rör ner i tomatsåsen.
Färs
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn köttfärsen i en stekpanna med lite smör. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt puttra i 10-15 minuter och rör ner crème fraiche. Fyll pajskalet med köttfärs och strö över osten. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
  2. Servera pajen med grönsallad, tomat, gurka, ananassalsa och tortillachips.