Teryakilax med sesamfrön & bok choy
Bok choy är en asiatisk kålsort som du hittar i grönsaksdisken. Den ser ut som mangold, men är lite mindre. Använd gärna de grönare delarna.
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 laxfiléer
  • 1,5 dl teriyakisås
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 knippe bok choy
  • 1 röd paprika
  • 1 msk vitlöksolja
Till servering
  • 4 port basmatiris
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 laxfiléer
  • 1,5 dl teriyakisås
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 knippe bok choy
  • 1 röd paprika
  • 1 msk vitlöksolja
Till servering
  • 4 port basmatiris
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på paketet. Sätt ugnen på 225˚.
  2. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Häll teriyakisås på varje filé och strö över sesamfrön.Stek i ugnen i 10–15 minuter beroende på hur genomstekt du vill ha laxen.
  3. Skär bok choy i mindre bitar och strimla paprikan. Fräs paprika och bok choy i vitlöksolja i en stekpanna ca 5 minuter.
  4. Servera laxen med basmatisris och bok choy