Thai kycklingspett
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Sweet chilisås
  • 2 dl laktosfri cremé fraiche el smetana
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 6 blad salladslök gröna delen
  • 1 skvätt citron
Kycklingspett
  • 4 lime juice + skal av en
  • 1 knippe koriander
  • 1,5 tsk socker
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 röd chili hackad
  • 1 msk vitlöksolja
  • 1 tsk ingefära riven
  • 8 kycklingbröst skinnfria
  • 4 port jasminris
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Sweet chilisås
  • 2 dl laktosfri cremé fraiche el smetana
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 6 blad salladslök gröna delen
  • 1 skvätt citron
Kycklingspett
  • 4 lime juice + skal av en
  • 1 knippe koriander
  • 1,5 tsk socker
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 röd chili hackad
  • 1 msk vitlöksolja
  • 1 tsk ingefära riven
  • 8 kycklingbröst skinnfria
  • 4 port jasminris
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Häll upp creme fraiche i en skål. Blanda ner farinsocker, chili, salt och peppar. Finhacka ramslök och rör ner. Pressa i en skvätt citron. Rör om ordentligt och smaka av, låt vila i kyl innan servering.
  2. Blanda limejuice, limeskal, finhackad koriander, socker, fisksås, olja, vitlöksolja och ingefära tillsammans i en skål.
  3. Skär varje kycklingbröst i 4 “remsor” på längden och täck med marinaden. Ställ i kylskåp i minst 2 timmar, upp till en halv dag. Blötlägg träspett i vatten, minst en halvtimme.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  5. Trä varje kycklingremsa på ett träspett, vävning, in och ut som om du syr. Värm grillen eller en stekpanna och grilla kycklingen i ca 4 - 5 minuter på varje sida eller tills den är genomstekt.
  6. Lägg upp kycklingen på ett fat. Servera med ris, en skål sweet chili sås och färsk koriander.