Thai- nudelsoppa med kycklingfrikadeller
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
Kycklingfrikadeller
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg uppvispat
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk ingefära riven
  • 0,5 kruka koriander hackad
  • salt och peppar
Buljong
  • 1 liter vatten
  • 3 msk kycklingfond eller grönsaksfond, Bong
  • 1 citrongräs hackat
  • 0,5 röd chili finhackad
Thainudlar
  • 4 port risnudlar
  • 3 salladslökar gröna delen, finhackad
  • 1 röd paprika strimlad
  • 100 g böngroddar
  • 2 msk kycklingfond
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 1 tsk limeblad torkade (Santa Maria)
Portioner
Ingredienser
Kycklingfrikadeller
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg uppvispat
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk ingefära riven
  • 0,5 kruka koriander hackad
  • salt och peppar
Buljong
  • 1 liter vatten
  • 3 msk kycklingfond eller grönsaksfond, Bong
  • 1 citrongräs hackat
  • 0,5 röd chili finhackad
Thainudlar
  • 4 port risnudlar
  • 3 salladslökar gröna delen, finhackad
  • 1 röd paprika strimlad
  • 100 g böngroddar
  • 2 msk kycklingfond
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 1 tsk limeblad torkade (Santa Maria)
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Blanda färsen med ägg, vitlöksolja, sambal oelek, ingefära och kryddor. Rulla till små bollar.
  2. Koka upp buljongen och låt bollarna sjuda ca 10 min. Ta upp frikadellerna ur buljongen. Ta även upp citrongräset och släng det.
  3. Koka grönsakerna i buljongen, lägg ner nudlarna och koka klart. Blanda ner fond och kokosmjölk i nudelkastrullen.
  4. Lägg ner frikadellerna, toppa med koriander och servera.