Thai- nudelsoppa med kycklingfrikadeller
Portioner |
|
Ingredienser
Kycklingfrikadeller
- 400 g kycklingfärs
- 1 ägg uppvispat
- 0,5 tsk vitlöksolja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk ingefära riven
- 0,5 kruka koriander hackad
- salt och peppar
Buljong
- 1 liter vatten
- 3 msk kycklingfond eller grönsaksfond, Bong
- 1 citrongräs hackat
- 0,5 röd chili finhackad
Thainudlar
- 4 port risnudlar
- 3 salladslökar gröna delen, finhackad
- 1 röd paprika strimlad
- 100 g böngroddar
- 2 msk kycklingfond
- 1,5 dl kokosmjölk
- 1 tsk limeblad torkade (Santa Maria)
Ingredienser
Kycklingfrikadeller
Buljong
Thainudlar
|
Instruktioner
- Blanda färsen med ägg, vitlöksolja, sambal oelek, ingefära och kryddor. Rulla till små bollar.
- Koka upp buljongen och låt bollarna sjuda ca 10 min. Ta upp frikadellerna ur buljongen. Ta även upp citrongräset och släng det.
- Koka grönsakerna i buljongen, lägg ner nudlarna och koka klart. Blanda ner fond och kokosmjölk i nudelkastrullen.
- Lägg ner frikadellerna, toppa med koriander och servera.