Thai- nudelsoppa med kycklingfrikadeller
Thai- nudelsoppa med kycklingfrikadeller
Ingredienser
Kycklingfrikadeller
  • 400g kycklingfärs
  • 1 ägguppvispat
  • 0,5tsk vitlöksolja
  • 1tsk sambal oelek
  • 1msk ingefärariven
  • 0,5kruka korianderhackad
  • salt och peppar
Buljong
  • 1liter vatten
  • 3msk kycklingfondeller grönsaksfond, Bong
  • 1 citrongräshackat
  • 0,5 röd chilifinhackad
Thainudlar
  • 4port risnudlar
  • 3 salladslökargröna delen, finhackad
  • 1 röd paprikastrimlad
  • 100g böngroddar
  • 2msk kycklingfond
  • 1,5dl kokosmjölk
  • 1tsk limebladtorkade (Santa Maria)
Instruktioner
  1. Blanda färsen med ägg, vitlöksolja, sambal oelek, ingefära och kryddor. Rulla till små bollar.
  2. Koka upp buljongen och låt bollarna sjuda ca 10 min. Ta upp frikadellerna ur buljongen. Ta även upp citrongräset och släng det.
  3. Koka grönsakerna i buljongen, lägg ner nudlarna och koka klart. Blanda ner fond och kokosmjölk i nudelkastrullen.
  4. Lägg ner frikadellerna, toppa med koriander och servera.