Thai- nudelsoppa med kycklingfrikadeller
Thai- nudelsoppa med kycklingfrikadeller
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Fågel
Ingredienser
Kycklingfrikadeller
400
g
kycklingfärs
1
ägg
uppvispat
0,5
tsk
vitlöksolja
1
tsk
sambal oelek
1
msk
ingefära
riven
0,5
kruka
koriander
hackad
salt och peppar
Buljong
1
liter
vatten
3
msk
kycklingfond
eller grönsaksfond, Bong
1
citrongräs
hackat
0,5
röd chili
finhackad
Thainudlar
4
port
risnudlar
3
salladslökar
gröna delen, finhackad
1
röd paprika
strimlad
100
g
böngroddar
2
msk
kycklingfond
1,5
dl
kokosmjölk
1
tsk
limeblad
torkade (Santa Maria)
Instruktioner
Blanda färsen med ägg, vitlöksolja, sambal oelek, ingefära och kryddor. Rulla till små bollar.
Koka upp buljongen och låt bollarna sjuda ca 10 min. Ta upp frikadellerna ur buljongen. Ta även upp citrongräset och släng det.
Koka grönsakerna i buljongen, lägg ner nudlarna och koka klart. Blanda ner fond och kokosmjölk i nudelkastrullen.
Lägg ner frikadellerna, toppa med koriander och servera.