Thaifärs med limemarinerade morötter
Nötkött
Nötkött
Votes: 3
Betyg: 4.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk socker
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk maizena +1 msk vatten
  • 4 port risnudlar
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 500 g blandfärs
  • olja
  • 3 morötter
  • 1 lime
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk socker
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk maizena +1 msk vatten
  • 4 port risnudlar
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 500 g blandfärs
  • olja
  • 3 morötter
  • 1 lime
Nötkött
Nötkött
Votes: 3
Betyg: 4.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Rör ihop sesamolja, socker, soja, vinäger, maizena utrört i vatten.
  2. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet.
  3. Strimla purjolöken fint. Stek färs och purjolök i en stekpanna med lite olja. Häll på såsen och låt sjuda medan du gör morots-salladen. Tillsätt lite vatten om det blir för torrt i pannan.
  4. Skala, strimla eller riv morötterna grovt. Pressa över limesaft. Smaka av med salt och peppar. Blanda färsen med nudlarna och servera.