Thaigryta med fisk och picklade grönsaker
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
Sesampicklade grönsaker
  • 8 rädisor
  • 0,5 gurka
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 tsk sesamolja
Gryta
  • 2-3 morötter
  • 1 paprika
  • 1 salladslök gröna delen
  • smör
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0,5 -1 tsk sambal oelek
  • 1,5 tsk curry
  • 1 burk kokosmjölk
  • 500 g kolja
  • salt
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
Sesampicklade grönsaker
  • 8 rädisor
  • 0,5 gurka
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 tsk sesamolja
Gryta
  • 2-3 morötter
  • 1 paprika
  • 1 salladslök gröna delen
  • smör
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0,5 -1 tsk sambal oelek
  • 1,5 tsk curry
  • 1 burk kokosmjölk
  • 500 g kolja
  • salt
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Skiva rädisor och gurka tunt, gärna på en mandolin eller med en osthyvel. Värm vinäger och socker i en gryta, rör om tills sockret löst sig. Dra av från plattan och rör i rädisor, gurka och sesamolja. Sätt på ett lock och låt svalna i kylen, minst 20 minuter. Häll av vätskan innan servering.
  3. Skala och strimla morötterna. Tärna paprikan fint och strimla salladslöken. Smält smör i en gryta. Rör ner morötter, ingefära, sambal oelek och curry. Stek ca 1 min. Häll på kokosmjölk och låt såsen koka upp.
  4. Dela fisken i bitar och rör försiktigt ner i såsen. Sjud ca 10 min och smaka av med salt. Strö över paprika och salladslök innan servering.
  5. Servera grytan med jasminris och picklade grönsaker.