Thaigryta med fisk och picklade grönsaker
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 port jasminris
Sesampicklade grönsaker
- 8 rädisor
- 0,5 gurka
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 dl socker
- 1 tsk sesamolja
Gryta
- 2-3 morötter
- 1 paprika
- 1 salladslök gröna delen
- smör
- 1 tsk riven ingefära
- 0,5 -1 tsk sambal oelek
- 1,5 tsk curry
- 1 burk kokosmjölk
- 500 g kolja
- salt
Ingredienser
Sesampicklade grönsaker
Gryta
|
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på paketet.
- Skiva rädisor och gurka tunt, gärna på en mandolin eller med en osthyvel. Värm vinäger och socker i en gryta, rör om tills sockret löst sig. Dra av från plattan och rör i rädisor, gurka och sesamolja. Sätt på ett lock och låt svalna i kylen, minst 20 minuter. Häll av vätskan innan servering.
- Skala och strimla morötterna. Tärna paprikan fint och strimla salladslöken. Smält smör i en gryta. Rör ner morötter, ingefära, sambal oelek och curry. Stek ca 1 min. Häll på kokosmjölk och låt såsen koka upp.
- Dela fisken i bitar och rör försiktigt ner i såsen. Sjud ca 10 min och smaka av med salt. Strö över paprika och salladslök innan servering.
- Servera grytan med jasminris och picklade grönsaker.