Tjockpannkaka
Votes: 2
Betyg: 2.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • salt
  • 8 ägg
  • smör
  • 3 morötter
  • rårörda lingon
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • salt
  • 8 ägg
  • smör
  • 3 morötter
  • rårörda lingon
Votes: 2
Betyg: 2.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Mät upp hälften av mjölken i en bunke. Vispa ner mjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt resten av mjölken. Se till att smeten är jämn och fin. Låt vila i 10 minuter.
  3. Smörj en ugnsfast form med smör och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Riv morötter fint.
  5. Servera pannkakan med rårörda lingon och finrivna morötter.
  6. Tips Om du inte vill äta helt vegetariskt, knaperstek bacon och servera till pannkakan.