Tjockpannkaka
Tjockpannkaka
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 4dl laktosfri mjölk
  • 3dl glutenfri mjölmix
  • 2tsk fiberhusk
  • 2tsk bakpulver
  • salt
  • 8 ägg
  • smör
  • 3 morötter
  • rårörda lingon
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Mät upp hälften av mjölken i en bunke. Vispa ner mjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt resten av mjölken. Se till att smeten är jämn och fin. Låt vila i 10 minuter.
  3. Smörj en ugnsfast form med smör och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Riv morötter fint.
  5. Servera pannkakan med rårörda lingon och finrivna morötter.
  6. Tips Om du inte vill äta helt vegetariskt, knaperstek bacon och servera till pannkakan.