Tofu- och grönsaksplättar med sweet chilisås
Votes: 4
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
Sweet chilisås
  • 2 dl laktosfri cremé fraiche el smetana
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 6 blad ramslök eller 1 salladslök, gröna delen
  • 1 skvätt citronsaft
Plättar
  • 1 morot riven
  • 4 salladslökar finhackade (gröna delen)
  • 3 cm ingefära riven
  • 0,5 dl mynta finhackad
  • 400 g fast tofu avrunnen och smulad
  • 2 ägg lätt uppvispade
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk solrosolja
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
Sweet chilisås
  • 2 dl laktosfri cremé fraiche el smetana
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 6 blad ramslök eller 1 salladslök, gröna delen
  • 1 skvätt citronsaft
Plättar
  • 1 morot riven
  • 4 salladslökar finhackade (gröna delen)
  • 3 cm ingefära riven
  • 0,5 dl mynta finhackad
  • 400 g fast tofu avrunnen och smulad
  • 2 ägg lätt uppvispade
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk solrosolja
Votes: 4
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Häll upp creme fraiche i en skål. Blanda ner farinsocker, chili, salt och peppar. Finhacka ramslök och rör ner. Pressa i en skvätt citronsaft. Rör om ordentligt, smaka av och låt vila i kyl innan servering.
  2. Blanda alla ingredienser utom sesam- och solrosolja i en stor skål och blanda väl.
  3. Värm sesam- och solrosolja i en stekpanna. Stek plättar gyllene på mediumvärme, ca 3-4 minuter på varje sida. Gör detta i omgångar och håll färdiga biffar varma ugnen på låg värme.
  4. Servera plättarna med sweet chilisås och en god sallad.