Tofu- och grönsaksplättar med sweet chilisås
Tofu- och grönsaksplättar med sweet chilisås
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
Sweet chilisås
  • 2dl laktosfri cremé fraiche el smetana
  • 2tsk farinsocker
  • 2tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 6 blad ramslökeller 1 salladslök, gröna delen
  • 1skvätt citronsaft
Plättar
  • 1 morotriven
  • 4 salladslökarfinhackade (gröna delen)
  • 3cm ingefärariven
  • 0,5dl myntafinhackad
  • 400g fast tofuavrunnen och smulad
  • 2 ägglätt uppvispade
  • 2msk sesamolja
  • 2msk solrosolja
Instruktioner
  1. Häll upp creme fraiche i en skål. Blanda ner farinsocker, chili, salt och peppar. Finhacka ramslök och rör ner. Pressa i en skvätt citronsaft. Rör om ordentligt, smaka av och låt vila i kyl innan servering.
  2. Blanda alla ingredienser utom sesam- och solrosolja i en stor skål och blanda väl.
  3. Värm sesam- och solrosolja i en stekpanna. Stek plättar gyllene på mediumvärme, ca 3-4 minuter på varje sida. Gör detta i omgångar och håll färdiga biffar varma ugnen på låg värme.
  4. Servera plättarna med sweet chilisås och en god sallad.