Tom khai gai
Äkta Tom Kha Gai görs på galangalrot, som finns i välsorterade livsmedelsbutiker eller i asiatiska butiker. Om du inte hittar den går det bra att ersätta den med ingefära.
tom kha gai
tom kha gai
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
  • 4 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 5 lime saften
  • 5 cm galangalrot eller färsk ingefära
  • 2 röda chilifrukter
  • 4 stjälkar citrongräs
  • 10 torkade kafirlimeblad
  • 1 msk valfri olja
  • 3 kycklingfiléer
  • 100 g färska eller frysta haricots verts
  • 2 msk fisksås
  • 2 små röda chilifrukter till garnering
Portioner
Ingredienser
  • 4 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 5 lime saften
  • 5 cm galangalrot eller färsk ingefära
  • 2 röda chilifrukter
  • 4 stjälkar citrongräs
  • 10 torkade kafirlimeblad
  • 1 msk valfri olja
  • 3 kycklingfiléer
  • 100 g färska eller frysta haricots verts
  • 2 msk fisksås
  • 2 små röda chilifrukter till garnering
tom kha gai
tom kha gai
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka upp vatten, fond, kokosmjölk och limesaft i en stor kastrull. Skiva galangal och chili. Krossa eller bryt citrongräset. Lägg ner citrongräs och limeblad i kastrullen och låt koka 10 minuter. Strimla kycklingen och lägg ner den. Tillsätt haricots verts och fisksås och låt koka några minuter. Garnera med finhackad chili.