Tom khai gai
Äkta Tom Kha Gai görs på galangalrot, som finns i välsorterade livsmedelsbutiker eller i asiatiska butiker. Om du inte hittar den går det bra att ersätta den med ingefära.
Portioner |
|
Ingredienser
- 4 dl vatten
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- 1 burk kokosmjölk 400 ml
- 5 lime saften
- 5 cm galangalrot eller färsk ingefära
- 2 röda chilifrukter
- 4 stjälkar citrongräs
- 10 torkade kafirlimeblad
- 1 msk valfri olja
- 3 kycklingfiléer
- 100 g färska eller frysta haricots verts
- 2 msk fisksås
- 2 små röda chilifrukter till garnering
Ingredienser
|
Instruktioner
- Koka upp vatten, fond, kokosmjölk och limesaft i en stor kastrull. Skiva galangal och chili. Krossa eller bryt citrongräset. Lägg ner citrongräs och limeblad i kastrullen och låt koka 10 minuter. Strimla kycklingen och lägg ner den. Tillsätt haricots verts och fisksås och låt koka några minuter. Garnera med finhackad chili.