Tomat- och getost frittata
Underbart god och lättgjord frittata med härliga smaker.
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- olivolja
- 1 purjolök gröna delen
- havssalt
- nymalen svartpeppar
- 150 g cocktailtomater
- 1 dl cocktailkapris sköljda och avrunna
- 6 äggvitor
- 2 tsk torkad herbes de provence
- 2 tsk torkad timjan
- 4 äggulor
- 150 getost där innehåll av laktos är max 1g/100g
Ingredienser
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj och finhacka purjolöken. Värm lite olivolja i en panna, fräs purjolöken, salta och peppra. Tillsätt tomater och kapris, rör om och stek under lock på medelhög värme i ca 3 minuter. Häll upp i en skål.
- Vispa ihop äggvitorna med herbes de provence, timjan, salta och peppra. Vispa i äggulorna och vispa tills blandningen är fluffig.
- Värm en ugnssäker stekpanna med olivolja. Häll i ägg och tomat blandningarna, rör ej om. Bryt över getosten, stek på medelvärme i ca 4 minuter. Ställ därefter in pannan i ugnen, baka i ca 10 minuter eller tills frittatan fått en fin färg.
- Servera gärna med en grön sallad.