Tomat- och getost frittata
Underbart god och lättgjord frittata med härliga smaker.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • olivolja
  • 1 purjolök gröna delen
  • havssalt
  • nymalen svartpeppar
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 dl cocktailkapris sköljda och avrunna
  • 6 äggvitor
  • 2 tsk torkad herbes de provence
  • 2 tsk torkad timjan
  • 4 äggulor
  • 150 getost där innehåll av laktos är max 1g/100g
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • olivolja
  • 1 purjolök gröna delen
  • havssalt
  • nymalen svartpeppar
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 dl cocktailkapris sköljda och avrunna
  • 6 äggvitor
  • 2 tsk torkad herbes de provence
  • 2 tsk torkad timjan
  • 4 äggulor
  • 150 getost där innehåll av laktos är max 1g/100g
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj och finhacka purjolöken. Värm lite olivolja i en panna, fräs purjolöken, salta och peppra. Tillsätt tomater och kapris, rör om och stek under lock på medelhög värme i ca 3 minuter. Häll upp i en skål.
  3. Vispa ihop äggvitorna med herbes de provence, timjan, salta och peppra. Vispa i äggulorna och vispa tills blandningen är fluffig.
  4. Värm en ugnssäker stekpanna med olivolja. Häll i ägg och tomat blandningarna, rör ej om. Bryt över getosten, stek på medelvärme i ca 4 minuter. Ställ därefter in pannan i ugnen, baka i ca 10 minuter eller tills frittatan fått en fin färg.
  5. Servera gärna med en grön sallad.