Tomat- och korvgryta med makaroner
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port glutenfria makaroner
  • 10 st prinskorvar (Sorunda, Lithells, Coop)
  • 1 purjolök gröna delen
  • 2 gula paprikor
  • 1 röd paprika
  • 1 tomat
  • olivolja
  • 1 burk krossade tomater á 400g
  • 1 dl vatten
  • 2 msk oxfond Bong
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl laktosfri crème fraiche
  • salt och peppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port glutenfria makaroner
  • 10 st prinskorvar (Sorunda, Lithells, Coop)
  • 1 purjolök gröna delen
  • 2 gula paprikor
  • 1 röd paprika
  • 1 tomat
  • olivolja
  • 1 burk krossade tomater á 400g
  • 1 dl vatten
  • 2 msk oxfond Bong
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl laktosfri crème fraiche
  • salt och peppar
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär korven i slantar, skölj och finhacka purjolöken. Skär paprikan och tomaten i stora bitar. Fräs korv, purjolök och paprika i olivolja i en panna med högre kant. Blanda i tomat, krossade tomater, vatten, fond, timjan och tomatpuré. Låt puttra i ca 15 minuter.
  3. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite chilipeppar för mer styrka. Servera grytan med makaroner.