Tomat- och korvgryta med makaroner
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 port glutenfria makaroner
- 10 st prinskorvar (Sorunda, Lithells, Coop)
- 1 purjolök gröna delen
- 2 gula paprikor
- 1 röd paprika
- 1 tomat
- olivolja
- 1 burk krossade tomater á 400g
- 1 dl vatten
- 2 msk oxfond Bong
- 1 tsk timjan
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl laktosfri crème fraiche
- salt och peppar
Ingredienser
|
Instruktioner
- Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen.
- Skär korven i slantar, skölj och finhacka purjolöken. Skär paprikan och tomaten i stora bitar. Fräs korv, purjolök och paprika i olivolja i en panna med högre kant. Blanda i tomat, krossade tomater, vatten, fond, timjan och tomatpuré. Låt puttra i ca 15 minuter.
- Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite chilipeppar för mer styrka. Servera grytan med makaroner.