Tomatsoppa med matiga muffins
Den perfekta kombon på vinterlovens utflykter!
Tillagningstid | 70 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Tomatsoppa
- 1 salladslök gröna delen
- 1 msk vitlöksolja
- 2 tsk basilika torkad
- 2 tsk oregano torkad
- 2 tsk franska örter torkade
- 1 dl vitt vin kan uteslutas
- 2 förp krossade tomater à 400 g
- 2 msk kycklingfond Bong
- 3 dl vatten
- 1 msk strösocker
- 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
- salt och peppar
Matiga muffins
- 2,5 dl teffmjöl
- 2,5 dl rismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk paprikapulver
- 2 ägg
- 2 dl laktosfri mjölk
- 1 dl raps- eller matolja
- 2 tsk fiberhusk
- 100 g lagrad ost riven
- 100 g strimlad rökt skinka kan uteslutas
- 1 dl ost riven
- vallmofrön
Ingredienser
Tomatsoppa
Matiga muffins
|
Instruktioner
Tomatsoppa
- Hacka och fräs salladslöken i vitlöksoljan i en kastrull. Lägg i örtkryddorna och låt dem fräsa en stund. Tillsätt ev vin, krossade tomater, kycklingfond, vatten och socker. Låt soppan småkoka ca 20 minuter.
- Mixa soppan slät med en stavmixer, tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Tips Tillsätt grillad inlagd röd paprika när du fräser salladslöken för en djupare smak. Servera gärna soppan med hackad mozzarella och färsk basilika.
Matiga muffins
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, salt och paprikapulver väl i en bunke.
- Vispa ihop ägg, mjölk och olja i en bunke, tillsätt fiberhusk och låt svälla ca 10 minuter. Häll ner äggblandning, riven ost och strimlad skinka i mjölblandningen. Rör om ordentligt tills allt blandats.
- Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Strö över riven ost och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.