Tomatsoppa med mozarella
OBS! Enl senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos. Tomater innehåller antioxidanten lykopen som faktiskt blir ännu nyttigare när den är uppvärmd. För den som vill ha en mustigare soppa går det bra att tillsätta en skvätt vitt vin. Lägg i glutenfri pasta så blir soppan matigare.
Votes: 2
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 salladslök gröna delen
  • 1 msk vitlöksolja se sid 89
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkade franska örter
  • 1 dl vitt vin kan uteslutas
  • 2 förp krossade tomater à 400 g
  • 2 msk kycklingfond koncentrerad
  • 3 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 125 g mozzarella ev laktosfri
  • färsk basilika
  • salt och svartpeppar
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 salladslök gröna delen
  • 1 msk vitlöksolja se sid 89
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkade franska örter
  • 1 dl vitt vin kan uteslutas
  • 2 förp krossade tomater à 400 g
  • 2 msk kycklingfond koncentrerad
  • 3 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 125 g mozzarella ev laktosfri
  • färsk basilika
  • salt och svartpeppar
Votes: 2
Betyg: 4.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Hacka och fräs salladslöken i vitlöksoljan i en kastrull. Lägg i örtkryddorna och låt dem fräsa med en stund. Tillsätt ev vin, krossade tomater, kycklingfond, vatten och socker. Låt soppan småkoka i 20 minuter.
  2. Mixa soppan slät med en stavmixer, tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5–10 minuter.
  3. Tärna mozzarellan och hacka basilikan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera soppan med färsk basilika och mozzarella