Torsk med dill- och kaprisdressing
Instruktioner
- Tina torsken och skär den i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i en form. Blanda socker och salt, strö blandningen över fisken. Låt marinera i ca 15 minuter i rumstemperatur. Stöt dillfrön och svartpeppar i en mortel.
- Ansa salladen och plocka loss bladen, spara de 6-8 största och strimla resten. Hacka dill och kapris. Strimla spenaten och pressa citronen. Rör ihop olja med dijonsenap och citronsaft. Vänd ner kapris och dill. Blanda spenaten och den strimlade salladen med dill- och kaprisdressingen, salta och peppra.
- Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme.
- Strö dillfrön och peppar på fisken och stek den hastigt i en lätt oljad, het stekpanna ca 10 sekunder på vardera sida.
- Fyll salladsbladen med salladen. Toppa med fisken och strö över mandelspån.