Torsk med dill- och kaprisdressing
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Sallad
  • 2 hjärtsallad
  • 1 kruka dill
  • 2 msk kapris
  • 65 g babyspenat
  • 0,5 citron
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
Torsk
  • 400 g torskrygg fryst
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk dillfrö
  • 2 krm hel svartpeppar
  • rapsolja
  • 2 msk mandelspån
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Sallad
  • 2 hjärtsallad
  • 1 kruka dill
  • 2 msk kapris
  • 65 g babyspenat
  • 0,5 citron
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
Torsk
  • 400 g torskrygg fryst
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk dillfrö
  • 2 krm hel svartpeppar
  • rapsolja
  • 2 msk mandelspån
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Tina torsken och skär den i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i en form. Blanda socker och salt, strö blandningen över fisken. Låt marinera i ca 15 minuter i rumstemperatur. Stöt dillfrön och svartpeppar i en mortel.
  2. Ansa salladen och plocka loss bladen, spara de 6-8 största och strimla resten. Hacka dill och kapris. Strimla spenaten och pressa citronen. Rör ihop olja med dijonsenap och citronsaft. Vänd ner kapris och dill. Blanda spenaten och den strimlade salladen med dill- och kaprisdressingen, salta och peppra.
  3. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme.
  4. Strö dillfrön och peppar på fisken och stek den hastigt i en lätt oljad, het stekpanna ca 10 sekunder på vardera sida.
  5. Fyll salladsbladen med salladen. Toppa med fisken och strö över mandelspån.