Torsk- och laxgryta
En färggrann och mild men ändå smakrik gryta på torsk och lax.
Torsk- och laxgryta
En färggrann och mild men ändå smakrik gryta på torsk och lax.
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 2 palsternackor
  • 1,5dl vatten
  • 1,5dl laktosfri mjölk
  • 3dl kokosmjölk
  • 2msk fiskfondBong
  • 0,5 – 1msk curry
  • salt och vitpeppar
  • 1 broccoliendat buketterna
  • 1dl strimlad purjolökgröna delen
  • 200g fryst torski tärningar
  • 200g fryst laxi tärningar
  • finhackad gräslök
Instruktioner
  1. Skala och skär palsternackan i skivor, lägg i en kastrull. Häll på vatten, mjölk och kokosmjölk, tillsätt fiskfond. Låt koka upp och tillsätt curry, salt och peppar.
  2. Skär broccolin i buketter och tillsätt i kastrullen tillsammans med purjolök och fisken. Låt sjuda i några minuter.
  3. Strö över finhackad gräslök vid servering.