Torskpaket med räkor, kål och brynt sojasmör
Torskpaket med räkor, kål och brynt sojasmör
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 800g torskfilé i 4 bitar
  • 1dl salt
  • 1l vatten
  • 1 fänkål
  • 300g savoykål
  • 4port potatisgärna mandelpotatis
  • 4ark bakplåtspapper
  • 500g räkormed skal
  • 2tsk citronskalrivet
  • 75g smör
  • 3tsk soja
  • 3tsk citronsaft
  • svartpeppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll upp salt och vatten i en bunke och rör om tills saltet lösts upp. Lägg i fisken och låt ligga i rimlagen ca 10-15 minuter. Ta upp och torka av med hushållspapper.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Skär fänkål och savoykål tunt. Spara “dillen” på fänkålen. Förväll kålen ca 1-2 minuter i kokande lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag och lägg sedan högar av kålen på fyra bakplåtspapper. Placera en bit fisk på varje hög, vik ihop till luftiga paket med kål och fisk i mitten. Knyt ihop ändarna och lyft över paketen på en plåt. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 15 minuter (till 54 grader).
  4. Skala räkorna och blanda med citronskal och fänkålsdill. Bryn smöret på medelvärme, häll i soja och citronsaft. Rör om så att det skummar.
  5. Ta ut paketen och toppa med räkor, brynt smör och malen svartpeppar. Servera med nykokt mandelpotatis.