Fisk
Torskrygg med ägg, räkor och zucchininudlar
Fisk
Torskrygg med ägg, räkor och zucchininudlar
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 4bitar torskrygg à 140 g
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 stor zucchini
  • 100g smör
  • 3 – 4 hårdkokta hackade ägg
  • 200g skalade räkor
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg torsken i en ugnsfast form, droppa över olivolja, salta och peppra. Baka fisken i ca 15- 20 minuter.
  3. Gör strimlor av zucchinin med en mandolin eller osthyvel och doppa i kokande vatten någon minut. Låt rinna av.
  4. Bryn smöret så det är ljust nötbrunt, lägg i räkor och ägg.
  5. Fördela fisk och zucchini på tallrikar och slå över äggsmöret. Servera direkt.