Torskrygg med bacon och gräslök
Fisk
Fisk
Votes: 4
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 4 torskryggsfilèer färsk eller fryst
  • salt och peppar
  • 1 pkt bacon
  • 2 salladslökar finhackad (gröna delen)
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 burk laktosfri crème fraiche
  • 1 dl gräslök finhackad
  • 1 dl riven hårdost
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 4 torskryggsfilèer färsk eller fryst
  • salt och peppar
  • 1 pkt bacon
  • 2 salladslökar finhackad (gröna delen)
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 burk laktosfri crème fraiche
  • 1 dl gräslök finhackad
  • 1 dl riven hårdost
Fisk
Fisk
Votes: 4
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och koka potatisen, låt vila med lite hushållspapper under locket. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra torsken. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Skär bacon i strimlor och stek den lite fort tillsammans med salladslöken.
  4. Rör ihop grädde, senap, creme fraiche och gräslök. Blanda ner bacon och salladslök. Häll allt över fisken och strö sist över den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  5. Pressa potatisen och servera med torsken tillsammans med en sallad.