Fisk
Torskrygg med bacon och gräslök
Fisk
Torskrygg med bacon och gräslök
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 800g potatis
  • 4 torskryggsfilèerfärsk eller fryst
  • salt och peppar
  • 1pkt bacon
  • 2 salladslökarfinhackad (gröna delen)
  • 2dl laktosfri vispgrädde
  • 1msk dijonsenap
  • 1burk laktosfri crème fraiche
  • 1dl gräslökfinhackad
  • 1dl riven hårdost
Instruktioner
  1. Skala och koka potatisen, låt vila med lite hushållspapper under locket. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra torsken. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Skär bacon i strimlor och stek den lite fort tillsammans med salladslöken.
  4. Rör ihop grädde, senap, creme fraiche och gräslök. Blanda ner bacon och salladslök. Häll allt över fisken och strö sist över den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  5. Pressa potatisen och servera med torsken tillsammans med en sallad.