Tortillastrutar
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Instruktioner
- Lägg fram köttet minst en timme innan tillagning. Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra båda sidor och låt vila tills det är dax att grilla/steka.
- Skala ananasen och ta bort mittstammen. Tärna den i mindre bitar och lägg i en skål. Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna. Tärna i mindre bitar och blanda med ananasen. Finhacka chili, rör ner och smaka av efter styrka. Pressa över en halv lime, salt och peppar. Rör om. (Man kan även hacka i lite koriander)
- Dela tomaterna och gröp ur kärnhuset. Skär upp i mindre bitar och lägg i en skål. Finhacka koriander och mynta och blanda ner med tomaterna. Pressa över ½-1 lime, salt och peppar, rör om. Finstrimla isbergssallad, lägg i en skål, pressa ev över lite lime.
- Grilla eller stek köttet på medelhög värme ca 8 min på vardera sida. Låt vila i aluminiumfolie innan uppskärning.
- Stek tortillabröden snabbt med olivolja och lite smör, (båda sidor). Dela brödet i 4 delar och lägg över en kökshandduk. Skär upp köttet i tunna skivor. Skär mot köttets fibrer.
- Lägg ingredienserna på brödet och vik ihop till en strut.