Tortillastrutar
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 400-500 g pluma eller t ex flankstek
  • 1 ananas
  • 0,5 gurka
  • 1 röd chili
  • 3 lime
  • 8-10 tomater
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 kruka mynta
  • salt och svartpeppar
  • 1 isbergshuvud
  • 2 pkt glutenfria tortillas
  • smör
  • olja
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 400-500 g pluma eller t ex flankstek
  • 1 ananas
  • 0,5 gurka
  • 1 röd chili
  • 3 lime
  • 8-10 tomater
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 kruka mynta
  • salt och svartpeppar
  • 1 isbergshuvud
  • 2 pkt glutenfria tortillas
  • smör
  • olja
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Lägg fram köttet minst en timme innan tillagning. Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra båda sidor och låt vila tills det är dax att grilla/steka.
  2. Skala ananasen och ta bort mittstammen. Tärna den i mindre bitar och lägg i en skål. Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna. Tärna i mindre bitar och blanda med ananasen. Finhacka chili, rör ner och smaka av efter styrka. Pressa över en halv lime, salt och peppar. Rör om. (Man kan även hacka i lite koriander)
  3. Dela tomaterna och gröp ur kärnhuset. Skär upp i mindre bitar och lägg i en skål. Finhacka koriander och mynta och blanda ner med tomaterna. Pressa över ½-1 lime, salt och peppar, rör om. Finstrimla isbergssallad, lägg i en skål, pressa ev över lite lime.
  4. Grilla eller stek köttet på medelhög värme ca 8 min på vardera sida. Låt vila i aluminiumfolie innan uppskärning.
  5. Stek tortillabröden snabbt med olivolja och lite smör, (båda sidor). Dela brödet i 4 delar och lägg över en kökshandduk. Skär upp köttet i tunna skivor. Skär mot köttets fibrer.
  6. Lägg ingredienserna på brödet och vik ihop till en strut.