Tortillastrutar
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Tortillastrutar
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 400-500g plumaeller t ex flankstek
  • 1 ananas
  • 0,5 gurka
  • 1 röd chili
  • 3 lime
  • 8-10 tomater
  • 1kruka koriander
  • 0,5kruka mynta
  • salt och svartpeppar
  • 1 isbergshuvud
  • 2pkt glutenfria tortillas
  • smör
  • olja
Instruktioner
  1. Lägg fram köttet minst en timme innan tillagning. Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra båda sidor och låt vila tills det är dax att grilla/steka.
  2. Skala ananasen och ta bort mittstammen. Tärna den i mindre bitar och lägg i en skål. Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna. Tärna i mindre bitar och blanda med ananasen. Finhacka chili, rör ner och smaka av efter styrka. Pressa över en halv lime, salt och peppar. Rör om. (Man kan även hacka i lite koriander)
  3. Dela tomaterna och gröp ur kärnhuset. Skär upp i mindre bitar och lägg i en skål. Finhacka koriander och mynta och blanda ner med tomaterna. Pressa över ½-1 lime, salt och peppar, rör om. Finstrimla isbergssallad, lägg i en skål, pressa ev över lite lime.
  4. Grilla eller stek köttet på medelhög värme ca 8 min på vardera sida. Låt vila i aluminiumfolie innan uppskärning.
  5. Stek tortillabröden snabbt med olivolja och lite smör, (båda sidor). Dela brödet i 4 delar och lägg över en kökshandduk. Skär upp köttet i tunna skivor. Skär mot köttets fibrer.
  6. Lägg ingredienserna på brödet och vik ihop till en strut.