Ugnsbakad hokkaidopumpa
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 hokkaido eller muscatpumpa
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 citron finrivet skal
  • 1 tsk chilipeppar
  • 100 g getost smulad (där innehåll av laktos är max 1g/100g)
  • 50 g gröna oliver hackade
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 hokkaido eller muscatpumpa
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 citron finrivet skal
  • 1 tsk chilipeppar
  • 100 g getost smulad (där innehåll av laktos är max 1g/100g)
  • 50 g gröna oliver hackade
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen och botten på pumpan. Skär av skalet och halvera den. Skrapa ur kärnorna och skär varje halva i 6 klyftor.
  2. Riv 4 st folieark och lägg 3 hokkaidoklyftor på varje ark. Blanda olivolja, salt, peppar, finrivet citronskal och chilipeppar. Pensla klyftorna med blandningen. Vik ihop folien till små paket. Sätt in dem strax över mitten i ugnen på en plåt i ca 15-20 minuter.
  3. Öppna upp foliepaketen och smula över getost och oliver. Servera.
  4. Tips! Du kan även tillaga pumpan på en plåt med bakplåtspapper.