Ugnsbakad paprika med quinoa och yoghurtsås
OBS! Enligt senaste analyserna är paprika begränsat till max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Votes: 2
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port quinoa
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 1 mozzarella där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 1 burk gröna urkärnade oliver
  • salt och peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 4 röda paprikor
Yoghurtsås
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 ask körsbärstomater
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 tsk ramslök
  • salt
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port quinoa
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 1 mozzarella där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 1 burk gröna urkärnade oliver
  • salt och peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 4 röda paprikor
Yoghurtsås
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 ask körsbärstomater
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 tsk ramslök
  • salt
Votes: 2
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka quinoa enligt anvisningar på paketet (gärna med grönsaksfond). Blanda samman finhackad salladslök, smulad fetaost, hackad mozzarella och hackade oliver. Krydda med salt, peppar, oregano och timjan.
  3. Skär av toppen på paprikorna, ta ur kärnhuset och fyll dem med ostblandningen. Sätt på topparna och ställ de fyllda paprikorna i en ugnsfast form. Laga i ugn i 25-30 minuter.
  4. Hacka persilja och halvera tomaterna. Blanda med yoghurt och ramslök. Smaka av med salt.
  5. Servera paprikorna med quinoa och yoghurtsås.