Ugnsbakad paprika med quinoa och yoghurtsås
OBS! Enligt senaste analyserna är paprika begränsat till max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 port quinoa
- 2 salladslökar gröna delen
- 1 fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
- 1 mozzarella där innehåll av laktos är max 1g/100g
- 1 burk gröna urkärnade oliver
- salt och peppar
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 4 röda paprikor
Yoghurtsås
- 0,5 kruka persilja
- 1 ask körsbärstomater
- 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
- 1 tsk ramslök
- salt
Ingredienser
Yoghurtsås
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka quinoa enligt anvisningar på paketet (gärna med grönsaksfond). Blanda samman finhackad salladslök, smulad fetaost, hackad mozzarella och hackade oliver. Krydda med salt, peppar, oregano och timjan.
- Skär av toppen på paprikorna, ta ur kärnhuset och fyll dem med ostblandningen. Sätt på topparna och ställ de fyllda paprikorna i en ugnsfast form. Laga i ugn i 25-30 minuter.
- Hacka persilja och halvera tomaterna. Blanda med yoghurt och ramslök. Smaka av med salt.
- Servera paprikorna med quinoa och yoghurtsås.