Ugnsbakad torskfilé med potatis och grönkålsstomp
En snabb men ändå lite festligare vardagsrätt blir det när man använder den fina torskryggen. Potatistompet ska vara lite grovmosat och det är fantastisk vilken smak det moset får när man tillsätter den frästa grönkålen.
Votes: 2
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 250 g grönkål
  • 4 torskfiléer
  • smör/matfett
  • färsk riven pepparot
  • 3-4 tomater
  • 0,5 dl finklippt gräslök
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • olivolja
  • havssalt och svartpeppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 250 g grönkål
  • 4 torskfiléer
  • smör/matfett
  • färsk riven pepparot
  • 3-4 tomater
  • 0,5 dl finklippt gräslök
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • olivolja
  • havssalt och svartpeppar
Votes: 2
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och koka potatisen och låt vila i kastrullen. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Lägg tomaterna i en skål och blanda dem med finklippt gräslök. Krydda med salt, peppar, äppelcidervinäger och olivolja. Stek fisken i smör/matfett på bägge sidor så de får fin färg och blir knappt genomstekta. Strössla över med den rivna pepparoten på slutet av stektiden.
  2. Skölj grönkålen, skär bort mitten stjälken och hacka den grovt. Värm en stekpanna med lite olivolja och fräs grönkål lite snabbt så den sjunker ihop något. Krossa potatisen med en sked. Rör ner grönkål och en klick smör. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera torsken med potatis och grönkålsstomp. Toppa med tomatsallad och gurkstavar på sidan.