Ugnspannkaka med grönkål
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl laktosfri mjölk
  • 3 ägg
  • 1,5 l grönkålsblad
  • smör
  • svartpeppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl laktosfri mjölk
  • 3 ägg
  • 1,5 l grönkålsblad
  • smör
  • svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och därefter äggen.
  3. Skär bort mittstammen på grönkålen och riv i mindre bitar. Fräs grönkål i smör några minuter i en panna. Peppra. Häll över i en bakpappersklädd långpanna och häll i pannkakssmeten.
  4. Grädda i mitten av ugnen tills smeten har stannat och fått en fin färg, ca 25 minuter.
  5. Toppa pannkakan med rökt lax och créme fraiche eller pinjenötter och riven ost. Du kan också tärna ner skinka i smeten.