Valnötscookies
Försvinnande goda kakor, perfekta att ta med bort på fika. Torkade tranbär går bra i begränsad mängd och ger en syrlig smak.
valnötscookies
valnötscookies
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
kakor
Ingredienser
  • 100 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl torkade tranbär
  • 100 g valnötter
  • 2 dl havregryn OBS! ej fiberberikade
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl muscovadosocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
Portioner
kakor
Ingredienser
  • 100 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl torkade tranbär
  • 100 g valnötter
  • 2 dl havregryn OBS! ej fiberberikade
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl muscovadosocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
valnötscookies
valnötscookies
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner sirap och vatten och låt svalna en aning. Hacka tranbär och valnötter i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna för sig och slå sedan vätskan över. Tillsätt tranbär och valnötter och arbeta ihop till en kladdig deg. Klicka ut platta kakor, ca 5 cm i diameter, på plåtar klädda med bakplåtspapper. Lägg inte kakorna för tätt, då de smälter ut lite.
  2. Grädda i ugnen ca 15 minuter, eller tills kakorna fått fin färg. Låt svalna.