Vaniljkola
Ljuvliga vaniljkolor med flingsalt.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 st vaniljstång
  • Flingsalt
Tillagningstid 30 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 st vaniljstång
  • Flingsalt
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Häll upp socker, grädde, sirap, smör, vinäger och salt i en tjockbottnad kastrull.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både frön och vaniljstång i kastrullen tillsammans med övriga ingredienser.
  3. Koka upp och låt blandningen puttra på medelvärme ca 20-30 minuter. Rör om då och då. Kolan är klar när termometern visar 123 grader.
  4. Ta av kastrullen från plattan och häll kolan i en lite mindre form, ca 15x20 centimeter, klädd med lätt oljat bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt och låt stelna i rumstemperatur, gärna över natten.
  5. Skär sedan i små fyrkantiga bitar och slå in i bakplåtspapper. Förvara kolorna i rumstemperatur.