Vegetarisk moussaka
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 100 g quinoa
- 2 aubergine skivade i tunna skivor
- olivolja
- salt och svartpeppar
- 1 stjälk stjälkselleri
- 1 röd paprika
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 1 kanelstång
- 2 msk persilja hackad
Toppning
- 125 g fetaost där innehållet av laktos är max 1g/100g
- 1,5 dl laktosfri grädde
- 3 ägg
- muskot färskriven
- 1 tsk oregano
- salt och svartpeppar
- 1 dl färskriven parmesan eller pecorino ost
Ingredienser
Toppning
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär aubergine i tunna skivor. Vänd runt dem i lite olivolja och låt rinna av. Krydda efter smak med salt och svartpeppar.
- Hetta upp en stekpanna på medelvärme, tillsätt aubergineskivorna i omgångar och stek i 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna. Ta ur auberginen från pannan och låt rinna av på hushållspapper.
- Finhacka selleri och paprika. Lägg i pannan och fräs ca 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré, rör om ordentligt, och stek i ytterligare 4-5 minuter. Häll på krossade tomater och kanelstång, låt sjuda i 4-5 minuter. Tillsätt quinoa och lägg i den stekta auberginen. Sjud i ytterligare 2-3 minuter. Häll över blandningen till en ugnsfast form och strö över hackad persilja.
- Rör ihop fetaost, grädde, ägg och riven muskot. Krydda av med oregano, salt och svartpeppar. Häll toppingen över aubergineblandningen. Strö över riven parmesan.Grädda i ugnen ca 25-30 minuter eller tills toppingen är gyllenbrun.
- Servera direkt, gärna med en god sallad.