Vegetarisk moussaka
Vegetarisk moussaka
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 100g quinoa
  • 2 aubergineskivade i tunna skivor
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1stjälk stjälkselleri
  • 1 röd paprika
  • 2msk tomatpuré
  • 400g krossade tomater
  • 1 kanelstång
  • 2msk persiljahackad
Toppning
  • 125g fetaostdär innehållet av laktos är max 1g/100g
  • 1,5dl laktosfri grädde
  • 3 ägg
  • muskotfärskriven
  • 1tsk oregano
  • salt och svartpeppar
  • 1dl färskriven parmesan eller pecorino ost
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär aubergine i tunna skivor. Vänd runt dem i lite olivolja och låt rinna av. Krydda efter smak med salt och svartpeppar.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme, tillsätt aubergineskivorna i omgångar och stek i 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna. Ta ur auberginen från pannan och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Finhacka selleri och paprika. Lägg i pannan och fräs ca 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré, rör om ordentligt, och stek i ytterligare 4-5 minuter. Häll på krossade tomater och kanelstång, låt sjuda i 4-5 minuter. Tillsätt quinoa och lägg i den stekta auberginen. Sjud i ytterligare 2-3 minuter. Häll över blandningen till en ugnsfast form och strö över hackad persilja.
  4. Rör ihop fetaost, grädde, ägg och riven muskot. Krydda av med oregano, salt och svartpeppar. Häll toppingen över aubergineblandningen. Strö över riven parmesan.Grädda i ugnen ca 25-30 minuter eller tills toppingen är gyllenbrun.
  5. Servera direkt, gärna med en god sallad.