Vegetarisk Shish kebab med quinoasallad
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 60 port
Portioner
port
Ingredienser
Myntayoghurt
  • 2,5 dl laktosfri grekisk yoghurt
  • 1 kruka mynta finhackad
  • 0,5 tsk råsocker kan uteslutas
Quinoasallad
  • 2 dl quinoa blanda gärna vit och röd
  • 3 tomater
  • 0,5 gurka
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 kruka persilja
  • 1 lime
  • salt och peppar
Vegetarisk Shish kebab
  • 300 g quornfärs
  • 2 ägg
  • 1,5 dl Glutenfritt ströbröd
  • 1,5 msk grönsaksfond Bong
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 näve bladpersilja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malda korianderfrön
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1-3 tsk chilipulver
  • 0,5 citron saften
  • salt
  • träspett
Tillagningstid 60 port
Portioner
port
Ingredienser
Myntayoghurt
  • 2,5 dl laktosfri grekisk yoghurt
  • 1 kruka mynta finhackad
  • 0,5 tsk råsocker kan uteslutas
Quinoasallad
  • 2 dl quinoa blanda gärna vit och röd
  • 3 tomater
  • 0,5 gurka
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 kruka persilja
  • 1 lime
  • salt och peppar
Vegetarisk Shish kebab
  • 300 g quornfärs
  • 2 ägg
  • 1,5 dl Glutenfritt ströbröd
  • 1,5 msk grönsaksfond Bong
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 näve bladpersilja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malda korianderfrön
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1-3 tsk chilipulver
  • 0,5 citron saften
  • salt
  • träspett
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Blanda yoghurt med finhackad mynta och råsocker. Rör om ordentligt och och låt vila i kylen tills servering. Lägg träspett i blöt.
  2. Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna. Klyfta tomaterna i mindre bitar, tärna gurkan, finhacka salladslök och persilja. Rör ner allt tillsammans med quinoa i en skål. Salta, peppra och pressa över en lime.
  3. Fräs quornfärsen i en stekpanna så den får lite stekyta och tinar. Blanda ihop vatten, fond och soja i en skål och häll ner i färsen. Stek tills vätskan har reducerats bort och tagits upp av färsen. Finhacka salladslök och persilja, blanda med ströbröd, ägg, citronjuice och alla kryddorna i en bunke. Låt dra i ca en minut, blanda ner färsen i kryddblandningen. Rör om ordentligt så det blir väl ihopblandat. Smaka av med salt och ev. mer kryddor. (De kommer smaka ungefär som smeten, fast lite mildare när de är klara). Om färsen känns torr, blanda ut med lite rapsolja eller vatten, och om den är för lös, tillsätt mer ströbröd. Det ska vara en lättarbetad färs som håller ihop bra, men inte är stabbig.
  4. Forma ca 8 st långa ”korvar” av färsen och spetsa dem på längden på grillspett. Grilla på hög värme och rulla dem ofta så de får en jämn och välgrillad yta. Låt därefter ligga 5-10 minuter på ytterkanten av grillen så de blir genomgrillade. Går även bra att steka i en panna.
  5. Servera quornspetten med quinoasallad och myntayoghurt.