Vegetarisk sill
Överraska med en vegetarisk sill på julbordet!
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
burk
Ingredienser
  • 1 aubergine
  • 2 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 7 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot
  • 2 salladslökar gröna delen
1-2-3 lag
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
Tillagningstid 30 min
Portioner
burk
Ingredienser
  • 1 aubergine
  • 2 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 7 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot
  • 2 salladslökar gröna delen
1-2-3 lag
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka upp salt och vatten i en kastrull. Skär auberginen i sillstora bitar och koka tills den är mjuk, ca 5 minuter. Låt rinna av.
  2. Koka upp lagen bestående av ättika, socker och vatten. Skala moroten och skär i slantar, hacka salladslöken grovt.
  3. Varva auberginbitarna i en glasburk med morot, salladslök och kryddor. Häll på lagen och förslut burken.
  4. Låt stå och dra i kylen ett dygn innan servering.