Vietnamesisk nudelsoppa
Votes: 2
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 röd chili
  • 5 salladslökar gröna delen
  • 1 bit ingefära
  • 2 morötter
  • 1,5 kruka koriander
  • 4 port risnudlar
  • 600 g lövbiff
  • 12 dl vatten
  • 3 msk oxfond Bong
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 lime saften
  • 20 g böngroddar
  • limeklyftor
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 röd chili
  • 5 salladslökar gröna delen
  • 1 bit ingefära
  • 2 morötter
  • 1,5 kruka koriander
  • 4 port risnudlar
  • 600 g lövbiff
  • 12 dl vatten
  • 3 msk oxfond Bong
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 lime saften
  • 20 g böngroddar
  • limeklyftor
Votes: 2
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Kärna ur och finhacka chilin. Skiva salladslöken och ingefäran tunt. Skala och finstrimla morötterna, hacka koriandern och lägg detta åt sidan.
  2. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av, spola i kallt vatten och portionera upp nudlarna i djupa tallrikar.
  3. Skär köttet i strimlor. Fräs ingefära, chili och salladslök en kort stund i en kastrull. Häll på vatten, fond, fisksås, soja och limesaft. Låt koka upp och koka sedan i ett par minuter.
  4. Lägg ner köttet och låt stå tills köttet fått en brun färg.
  5. Lägg de strimlade morötterna och böngroddarna ovan på nudlarna i tallrikarna, häll sedan över kött och buljong. Toppa med koriander, och servera gärna med några limeklyftor.