Vinkokta musslor
Instruktioner
- Skölj musslorna och skrubba dem ordentligt under kallt vatten. Låt rinna av.
- Dra bort "skägget" på de musslor där det sticker ut. Knacka musslor som är öppna försiktigt mot köksbänken. Släng de som inte sluter sig eller är trasiga..
- Finhacka salladslöken. Fräs hastigt i vitlöksolja och olivolja i en stor kastrull, utan att det tar färg. Häll på vinet och låt koka 2 minuter under lock.
- Lägg i musslorna och låt koka kraftigt 3–5 minuter under lock. Skaka kastrullen efter halva tiden. Ta upp musslorna och varmhåll dem.
- Koka ner spadet några minuter. Finhacka ramslöken och tillsätt i spadet. Smaka av med salt och peppar. Häll tillbaka musslorna i spadet och strö över grovhackad persilja.
- Servera musslorna med ett gott bröd.
- Tips Använd ett tomt musselskal att äta med genom att nypa det om innanmätet.