Vinkokta musslor
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 kg blåmusslor
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 30 g ramslök färsk, eller 1 msk torkad
  • 1 dl persilja grovhackad
  • salt och svartpeppar
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 kg blåmusslor
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 30 g ramslök färsk, eller 1 msk torkad
  • 1 dl persilja grovhackad
  • salt och svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skölj musslorna och skrubba dem ordentligt under kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Dra bort "skägget" på de musslor där det sticker ut. Knacka musslor som är öppna försiktigt mot köksbänken. Släng de som inte sluter sig eller är trasiga..
  3. Finhacka salladslöken. Fräs hastigt i vitlöksolja och olivolja i en stor kastrull, utan att det tar färg. Häll på vinet och låt koka 2 minuter under lock.
  4. Lägg i musslorna och låt koka kraftigt 3–5 minuter under lock. Skaka kastrullen efter halva tiden. Ta upp musslorna och varmhåll dem.
  5. Koka ner spadet några minuter. Finhacka ramslöken och tillsätt i spadet. Smaka av med salt och peppar. Häll tillbaka musslorna i spadet och strö över grovhackad persilja.
  6. Servera musslorna med ett gott bröd.
  7. Tips Använd ett tomt musselskal att äta med genom att nypa det om innanmätet.