Vit kladdkaka
En lite ovanligare variant av kladdkaka men när du provat kommer du aldrig att vilja ha någon annan än den här!
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
paj
Ingredienser
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 100 g laktosfri vit choklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 lime rivet skal och saft
  • 2,5 dl glutenfri mjölmix fin
Till formen
  • smör
  • kokos
Tillagningstid 45 min
Portioner
paj
Ingredienser
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 100 g laktosfri vit choklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 lime rivet skal och saft
  • 2,5 dl glutenfri mjölmix fin
Till formen
  • smör
  • kokos
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200˚.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret, tillsätt chokladen delad i bitar och rör till en jämn smet. Tillsätt smörblandningen och vaniljsockret till äggsmeten.
  3. Finriv skalet av en lime, pressa saften och blanda ner det i smeten. Sikta därefter i mjölet och blanda till en slät smet.
  4. Smörj en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter) med smör, strö den med kokosflingor.
  5. Häll i smeten och grädda 10–15 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska få lite färg och den ska kännas kladdig när du tar ut den. Servera kladdkakan med lättvispad grädde och bär.