Vörtbröd
Vörtbröd är ett klassiskt inslag på julbordet. Njut med en god ost eller med första skivan av julskinkan.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 90 min
Portioner
limpa
Ingredienser
  • 2 dl havremjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 6 ägg
  • 125 g smör
  • 5 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 1 pkt vörtmix á 90 g
Tillagningstid 90 min
Portioner
limpa
Ingredienser
  • 2 dl havremjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 6 ägg
  • 125 g smör
  • 5 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 1 pkt vörtmix á 90 g
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Vispa upp äggen pösigt i en större bunke. Vispa ner smör, yoghurt och sirap i äggen, rör ordentligt tills du har en jämn smet. Rör till sist ner de torra ingredienserna och vörtmixen. Låt degen stå och svälla i 10 minuter.
  3. Smörj en form och klä med bakpapper, klicka i degen, tryck till lite så allt får plats.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma. Känn efter med en sticka att brödet är klart och inte kladdigt i mitten.