Vörtbröd
Vörtbröd är ett klassiskt inslag på julbordet. Njut med en god ost eller med första skivan av julskinkan.
Vörtbröd
Vörtbröd är ett klassiskt inslag på julbordet. Njut med en god ost eller med första skivan av julskinkan.
Portioner
1limpa
Tillagningstid
90min
Portioner
1limpa
Tillagningstid
90min
Ingredienser
  • 2dl havremjöl
  • 2dl majsmjöl
  • 4dl pofiber
  • 4msk fiberhusk
  • 3tsk bakpulver
  • 2tsk salt
  • 6 ägg
  • 125g smör
  • 5dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 0,5dl mörk sirap
  • 1pkt vörtmix á 90 g
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Vispa upp äggen pösigt i en större bunke. Vispa ner smör, yoghurt och sirap i äggen, rör ordentligt tills du har en jämn smet. Rör till sist ner de torra ingredienserna och vörtmixen. Låt degen stå och svälla i 10 minuter.
  3. Smörj en form och klä med bakpapper, klicka i degen, tryck till lite så allt får plats.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma. Känn efter med en sticka att brödet är klart och inte kladdigt i mitten.