Yakiniku
Tillagningstid | 40 min |
Passiv tid | 3 tim |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Marinad
- 600 g fryst entercôte
- 1,5 dl soja
- 4 msk farinsocker
- 3 msk mirin japanskt risvin
- 2 tsk vitlöksolja eller 5 blad färsk finhackad ramslök
- 2 msk riven ingefära
- 3 msk sesamolja
Övrigt
- 4 port jasminris
- 0,5 purjolök gröna delen
- 1 röd paprika
- sesamolja
- sesamfrö
Ingredienser
Marinad
Övrigt
|
Instruktioner
- Ta fram köttet och låt det halvtina. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Skär köttet i mycket tunna skivor och blanda ner det ordentligt i marinaden. Låt stå i kylen ca 3 timmar.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skiva purjolöken och strimla paprikan. Hetta upp sesamolja i en panna och fräs purjolöken och paprikan i någon minut.
- Ta upp köttet ur marinaden, och låt rinna av. Lägg sedan ner det i pannan tillsammans med purjolöken och paprikan. Bryn på hög värme i ca 5 minuter under omrörning. Strö över lite sesamfrön vid servering.
- Servera med jasminris och gärna finhackad färsk vitkål.