Yakiniku
Votes: 4
Betyg: 3.25
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Passiv tid 3 tim
Portioner
port
Ingredienser
Marinad
  • 600 g fryst entercôte
  • 1,5 dl soja
  • 4 msk farinsocker
  • 3 msk mirin japanskt risvin
  • 2 tsk vitlöksolja eller 5 blad färsk finhackad ramslök
  • 2 msk riven ingefära
  • 3 msk sesamolja
Övrigt
  • 4 port jasminris
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 röd paprika
  • sesamolja
  • sesamfrö
Tillagningstid 40 min
Passiv tid 3 tim
Portioner
port
Ingredienser
Marinad
  • 600 g fryst entercôte
  • 1,5 dl soja
  • 4 msk farinsocker
  • 3 msk mirin japanskt risvin
  • 2 tsk vitlöksolja eller 5 blad färsk finhackad ramslök
  • 2 msk riven ingefära
  • 3 msk sesamolja
Övrigt
  • 4 port jasminris
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 röd paprika
  • sesamolja
  • sesamfrö
Votes: 4
Betyg: 3.25
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Ta fram köttet och låt det halvtina. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Skär köttet i mycket tunna skivor och blanda ner det ordentligt i marinaden. Låt stå i kylen ca 3 timmar.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skiva purjolöken och strimla paprikan. Hetta upp sesamolja i en panna och fräs purjolöken och paprikan i någon minut.
  4. Ta upp köttet ur marinaden, och låt rinna av. Lägg sedan ner det i pannan tillsammans med purjolöken och paprikan. Bryn på hög värme i ca 5 minuter under omrörning. Strö över lite sesamfrön vid servering.
  5. Servera med jasminris och gärna finhackad färsk vitkål.