Ytterfilé med rostat grönsaksris
Tillagningstid | 50 min |
Passiv tid | 1 tim |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 600 g fläskytterfilé
- smör
Marinad
- 1 msk olivolja
- 1 msk soja
- 0,5 dl vitt matlagningsvin
- 1 tsk vitlöksolja
- grovmalen svartpeppar
Grönsaksris
- 1 paprika
- 1 zucchini
- 2 salladslökar gröna delen
- 12 cocktailtomater
- olivolja
- flingsalt och peppar
- 1 tsk timjan
- 4 port viltris eller vanligt ris
Sås
- 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
- 0,5 tsk ramslök
- några droppar vitlöksolja
- salt och peppar
- salt
- grovmalen svartpeppar
Ingredienser
Marinad
Grönsaksris
Sås
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skiva köttet eller behåll det helt, blanda marinaden och lägg i köttet. Låt marinera minst 1 timme.
- Skär paprikan i mindre bitar. Skiva zucchinin och dela till halvmånar. Hacka salladslöken grovt och stick ett litet hål i tomaterna. Lägg allt i en ugnsform, ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och timjan. Laga i ugnen ca 15 minuter.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg i en skål och rör ner de grillade grönsakerna.
- Rör ihop yoghurt, ramslök, vitlöksolja, salt och peppar i en skål.
- Stek köttet i smör i en stekpanna tills det har fått fin färg. Det går även bra att grilla. Servera köttet med det rostade grönsaksriset och yoghurtsåsen.