Nötkött
Ytterfilé med rostat grönsaksris
Nötkött
Ytterfilé med rostat grönsaksris
Portioner
4port
Tillagningstid Passiv tid
50min 1tim
Portioner
4port
Tillagningstid Passiv tid
50min 1tim
Ingredienser
  • 600g fläskytterfilé
  • smör
Marinad
  • 1msk olivolja
  • 1msk soja
  • 0,5dl vitt matlagningsvin
  • 1tsk vitlöksolja
  • grovmalen svartpeppar
Grönsaksris
  • 1 paprika
  • 1 zucchini
  • 2 salladslökargröna delen
  • 12 cocktailtomater
  • olivolja
  • flingsalt och peppar
  • 1tsk timjan
  • 4port viltriseller vanligt ris
Sås
  • 2dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 0,5tsk ramslök
  • några droppar vitlöksolja
  • salt och peppar
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva köttet eller behåll det helt, blanda marinaden och lägg i köttet. Låt marinera minst 1 timme.
  2. Skär paprikan i mindre bitar. Skiva zucchinin och dela till halvmånar. Hacka salladslöken grovt och stick ett litet hål i tomaterna. Lägg allt i en ugnsform, ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och timjan. Laga i ugnen ca 15 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg i en skål och rör ner de grillade grönsakerna.
  4. Rör ihop yoghurt, ramslök, vitlöksolja, salt och peppar i en skål.
  5. Stek köttet i smör i en stekpanna tills det har fått fin färg. Det går även bra att grilla. Servera köttet med det rostade grönsaksriset och yoghurtsåsen.