Testimonial Mia Belly Balance
Mia – Att det kunde vara så här enkelt att bli bra!

Jag har haft magproblem egentligen så länge jag kan minnas. Men problemen har eskalerat med åren och särskilt under mina graviditeter har magen varit helt paj. Jag har vant mig vid en vardag med enorm svullen mage, kramper, smärta och akuta diarréer. På senare år har jag också haft slem i avföringen vilket ledde till div undersökningar. Jag har röntgat tunntarmen och gjort koloscopi upprepade gånger eftersom man misstänkte Ulcerös kolit och Krohns. Men man hittade aldrig något och trots att jag frågade efter råd kring kost fick jag bara lösryckta svar om att äta ”snäll mat”, ”mindre grönsaker och absolut inte sallad och fågelmat”. Det lät för godtyckligt för att verka trovärdigt.

Själv hittade jag aldrig några mönster. Jag testade att äta glutenfritt, jag provade laktosfritt. Men såg aldrig några resultat jag kunde tolka.

Jag läste en artikel om FODMAP i en tidning och blev väldigt lättad när jag förstod att dietisterna bodde i Stockholm. När jag googlade och fann en internetbehandling blev jag lyrisk för jag har egentligen inte tid att gå regelbundet hos dietist.

Jag hade kommit till ett läge där magen styrde mig mer än vad jag ville. Jag brukade berömma mig själv över att jag inte lät mig hindras i mitt liv. Men efter min sista graviditet var det som att magen aldrig ville vara lugn. Jag gick på toaletten 6-7 gånger per dag och var tvungen att rusa till första bästa offentliga toalett för akuta diarreer några gånger i veckan.

Det tog ett dygn! Efter ett dygn med FODMAP-fri mat var magen helt platt, helt tyst, helt smärtfri. Jag gick på toaletten en gång på hela dagen och var i chock. Jag visste inte om jag skulle våga tro det – men det bara fortsatte dag efter dag.

Jag fick lära mig helt nya saker också. Hur det känns när man är mätt men inte har ont tex. Hur det känns att vara mätt men inte svullen. Hur enkelt livet är när man inte måste fundera på om man måste rusa på toa eller kan sitta kvar en liten stund.

Jag är så enormt tacksam över den här behandlingen! Folk förstår inte när jag säger att jag fått en nytt liv – för jag berättade ju aldrig om detaljerna med magen. Det funkar ju så med IBS -man lider i tysthet. Men nu kommer jag vara en vandrande FODMAP-info-spridare! För att det kunde vara så här enkelt att bli bra – det hade jag gärna vetat redan för många år sedan.

Mia 42 år

Läs om fler medlemmar som genomfört Programmet Magbalans.