Vecka 13

Lättlagat och gott!

Denna vecka har vi satsat på att laga snabb och enkel mat. En vecka där det ska gå fort helt enkelt, men för den skull vara gott och mättande. Smaklig måltid!

Måndag

Yakiniku

Tisdag

Räk- och dillpaj

Skaldjur

Onsdag

Krämig pasta med pestokyckling

Torsdag

Pastagryta med korv

Nötkött

Fredag

Pasta med valnötter- och ädelost

Yakiniku
Votes: 5
Betyg: 3.2
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Passiv tid 3 tim
Portioner
port
Ingredienser
Marinad
  • 600 g fryst entercôte
  • 1,5 dl soja
  • 4 msk farinsocker
  • 3 msk mirin japanskt risvin
  • 2 tsk vitlöksolja eller 5 blad färsk finhackad ramslök
  • 2 msk riven ingefära
  • 3 msk sesamolja
Övrigt
  • 4 port jasminris
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 röd paprika
  • sesamolja
  • sesamfrö
Tillagningstid 40 min
Passiv tid 3 tim
Portioner
port
Ingredienser
Marinad
  • 600 g fryst entercôte
  • 1,5 dl soja
  • 4 msk farinsocker
  • 3 msk mirin japanskt risvin
  • 2 tsk vitlöksolja eller 5 blad färsk finhackad ramslök
  • 2 msk riven ingefära
  • 3 msk sesamolja
Övrigt
  • 4 port jasminris
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 röd paprika
  • sesamolja
  • sesamfrö
Votes: 5
Betyg: 3.2
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Ta fram köttet och låt det halvtina. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Skär köttet i mycket tunna skivor och blanda ner det ordentligt i marinaden. Låt stå i kylen ca 3 timmar.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skiva purjolöken och strimla paprikan. Hetta upp sesamolja i en panna och fräs purjolöken och paprikan i någon minut.
  4. Ta upp köttet ur marinaden, och låt rinna av. Lägg sedan ner det i pannan tillsammans med purjolöken och paprikan. Bryn på hög värme i ca 5 minuter under omrörning. Strö över lite sesamfrön vid servering.
  5. Servera med jasminris och gärna finhackad färsk vitkål.

Räk- och dillpaj
Skaldjur
Skaldjur
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Passiv tid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
Pajdeg
  • 2 dl durramjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 msk pofiber
Fyllning
  • 3 ägg
  • 1,5 dl laktosfri mjölk
  • 1,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 msk kaviar
  • 2 krm salt
  • 2 msk finhackad dill
  • 200 g skalade räkor
  • 4 ägg
  • dillkvistar
Tillagningstid 50 min
Passiv tid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
Pajdeg
  • 2 dl durramjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 msk pofiber
Fyllning
  • 3 ägg
  • 1,5 dl laktosfri mjölk
  • 1,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 msk kaviar
  • 2 krm salt
  • 2 msk finhackad dill
  • 200 g skalade räkor
  • 4 ägg
  • dillkvistar
Skaldjur
Skaldjur
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser till pajdegen. Låt vila i en plastpåse ca 1 timme i kylen.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Tryck ut degen i en pajform, nagga lätt och förgrädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
  4. Vispa ihop tre ägg, mjölk och grädde. Vispa ner kaviar, salt och dill i äggsmeten. Lägg räkorna i pajskalet och häll på äggstanningen. Knäck de fyra återstående äggen i pajen, grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter, tills äggstanningen har stannat.
  5. Garnera med färska dillkvistar. Servera med en fräsch sallad.

Krämig pasta med pestokyckling
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port glutenfri penne pasta
  • 4 kycklingfiléer
  • smör
  • 100 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 10 soltorkade tomater tex Zeta, Coop
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 3 msk pesto tex Urtekram
  • ruccola
  • 1 näve pinjenötter
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port glutenfri penne pasta
  • 4 kycklingfiléer
  • smör
  • 100 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 10 soltorkade tomater tex Zeta, Coop
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 3 msk pesto tex Urtekram
  • ruccola
  • 1 näve pinjenötter
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i bitar. Stek i en panna i lite smör. Smula fetaosten, strimla tomaterna och blanda ihop med creme fraiche och pesto i en kastrull. Värm tills allt smält samman. Lägg i den stekta kycklingen och värm allt tillsammans. Späd ev med lite matlagningsgrädde.
  3. Servera kycklingen med pastan, ruccola och strö sist över pinjenötterna.

Pastagryta med korv
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 25 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g middagskorv lithells
  • 1 purjolök gröna delen
  • smör
  • 1 burk hela coctailtomater á 400 g
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 2 tsk oregano
  • 4 port glutenfri pasta gärna penne
Tillagningstid 25 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g middagskorv lithells
  • 1 purjolök gröna delen
  • smör
  • 1 burk hela coctailtomater á 400 g
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 2 tsk oregano
  • 4 port glutenfri pasta gärna penne
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär korven i bitar. Skölj och strimla purjolöken. Fräs purjolöken i smör i en gryta. Rör ner korven, tomater, vatten, persilja, tomatpuré och kryddor. Låt puttra på svag värme under lock i ca 5 minuter.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rör ner pastan i grytan.
Pasta med valnötter- och ädelost
Votes: 2
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 20 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 glutenfri pasta port gärna penne
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 100 g valnötter grovhackade
  • 0,5 dl gräslök hackad
  • 100 g ruccola
  • 150 g smulad ädelost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • Flingsalt
  • nymald svartpeppar
Tillagningstid 20 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 glutenfri pasta port gärna penne
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 100 g valnötter grovhackade
  • 0,5 dl gräslök hackad
  • 100 g ruccola
  • 150 g smulad ädelost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • Flingsalt
  • nymald svartpeppar
Votes: 2
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera gärna med en härlig sallad och ett gott bröd.