Vecka 9

Veckans goda rätter!

Måndag

Halloumi stroganoff

Tisdag

Kyckling i citron- och tomatsås med pasta

Onsdag

Köttfärs med zucchinipasta

Torsdag

Palsternacks- och potatissoppa med curry

Fredag

Skav med grönkål

Nötkött

Veckans recept

MÅNDAG

Halloumi stroganoff
Votes: 8
Betyg: 4.13
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 morot
  • 250 g halloumi där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 1 dl laktosfri grädde
  • 1 pkt röda linser på tetra
  • salt och peppar
  • 0,5 citron saften
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 morot
  • 250 g halloumi där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 1 dl laktosfri grädde
  • 1 pkt röda linser på tetra
  • salt och peppar
  • 0,5 citron saften
Votes: 8
Betyg: 4.13
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj och finhacka purjolöken. Riv moroten och skär halloumin i mindre bitar. Stek halloumin gyllenbrun i torr panna och lägg åt sidan.
  2. Fräs purjolök i olivolja. Rör ner tomatpuré och tillsätt sedan morötter och vitlöksolja. Stek tills morötterna mjuknat lite. Häll ner krossade tomater och grädde och koka upp. Blanda i linser och låt puttra ca 3 minuter.
  3. Lägg i halloumi och smaka av med salt, peppar och pressad citron. Servera med ris och en god sallad.

TISDAG

Kyckling i citron- och tomatsås med pasta
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port glutenfri pasta
  • 600 g kycklingfilé
  • 3 salladslökar gröna delen
  • smör
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1,5 dl laktosfri grädde
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk kycklingfond Bong
  • vitpeppar och salt
  • 0,5 citron saften
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port glutenfri pasta
  • 600 g kycklingfilé
  • 3 salladslökar gröna delen
  • smör
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1,5 dl laktosfri grädde
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk kycklingfond Bong
  • vitpeppar och salt
  • 0,5 citron saften
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen och finhacka salladslöken. Smält smör i en panna och stek kycklingen tills den fått fin färg. Tillsätt salladslöken och fräs i någon minut. Rör i körsbärstomater, grädde, vatten och fond. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med citronsaft, vitpeppar, eventuellt lite salt.
  3. Servera med pastan och en god sallad.
  4. Tips Toppa med lite rostade pinjenötter.

ONSDAG

Köttfärs med zucchinipasta
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g nötfärs
  • olivolja
  • 2 morötter rivna
  • 1 röd chili finhackad
  • 1 msk oregano torkad
  • 0,5 msk basilika torkad
  • 1 burk krossade tomater à 400 g
  • salt och peppar
  • 2 zucchini
  • Parmesan
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g nötfärs
  • olivolja
  • 2 morötter rivna
  • 1 röd chili finhackad
  • 1 msk oregano torkad
  • 0,5 msk basilika torkad
  • 1 burk krossade tomater à 400 g
  • salt och peppar
  • 2 zucchini
  • Parmesan
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Stek färsen i en stekpanna i olivolja tills den får färg. Tillsätt riven morot, finhackad chili, oregano, basilika och krossade tomater. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hyvla tunna skivor av zucchinin med hjälp av en osthyvel och skär till strimlor. Koka upp vatten i en kastrull med en nypa salt. Lägg i zucchinin och låt koka ca 2 minuter. Häll av vattnet.
  3. Servera zucchinin med köttfärsen och riv gärna över parmesan.

TORSDAG

Palsternacks- och potatissoppa med curry
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 salladslökar gröna delen
  • smör
  • 2-3 tsk curry
  • 3 msk grönsaksfond Bong
  • 1,4 l vatten
  • 4 potatisar i bitar
  • 500 g palsternacka i bitar
  • 2 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • laktosfri turkisk yoghurt
  • färsk dill
  • (300 g skalade räkor)
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 salladslökar gröna delen
  • smör
  • 2-3 tsk curry
  • 3 msk grönsaksfond Bong
  • 1,4 l vatten
  • 4 potatisar i bitar
  • 500 g palsternacka i bitar
  • 2 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • laktosfri turkisk yoghurt
  • färsk dill
  • (300 g skalade räkor)
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Fräs salladslöken i lite smör i en kastrull. Rör ner curryn och fräs i någon minut samtidigt som du rör.
  2. Tillsätt kycklingfond, vatten, potatis och palsternacka. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 20-25 minuter.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med citron, salt och peppar.
  4. Servera soppan med turkisk yoghurt, (räkor), finhackad dill och gärna ett gott bröd.

FREDAG

Skav med grönkål
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 dl lingon
  • 4 port potatis
  • 2 pkt kronhjortsskav à 240 g
  • smör
  • salt och peppar
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 200 g grönkål skuren
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk maizena
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 2 dl laktosfri grädde
  • 1 tsk soja
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 dl lingon
  • 4 port potatis
  • 2 pkt kronhjortsskav à 240 g
  • smör
  • salt och peppar
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 200 g grönkål skuren
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk maizena
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 2 dl laktosfri grädde
  • 1 tsk soja
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Tina lingonen. Koka potatisen. Skär skaven i strimlor medan den är frusen. Stek skaven i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Finhacka salladslöken och lägg ner med grönkål och timjan i grytan. Stek några minuter.
  2. Vispa ihop maizena med mjölk, grädde och soja. Tillsätt mjölkblandningen i grytan under omrörning och låt koka i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över lingon och servera med kokt potatis.