Vegetarisk moussaka
Vegetarisk moussaka
Portioner
4port
Tillagningstid
45minuter
Portioner
4port
Tillagningstid
45minuter
Ingredienser
  • 600g potatisfast
  • olja
  • Flingsalt
  • 3st salladslökargröna delen
  • 16droppar vitlöksoljakan uteslutas
  • 2st aubergine
  • 190g linserkonserverade
  • 500g krossade tomater
  • 2msk grönsaksfond
  • vatten för spädningev
  • 2msk ajvar
  • 1tsk socker
  • 1dl matlagningsgräddelaktosfri
  • 1tsk timjan
  • 2krm peppar
  • 1krm kanel
  • 1-2dl riven parmesanost
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 200 grader. Skala och skiva potatisen relativt tunt. Blanda med lite olja och salt, lägg i ugnsform och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
  2. Skär auberginerna i bitar. Hacka salladlöken och fräs i olja tills aubergine och lök fått lite färg. Skölj linserna. Tillsätt resten av ingredienserna i såsen och låt koka ihop 5–10 minuter. Om du tycker att såsen är för torr kan du späda med lite mer vatten. Smaka av med salt.
  3. Ta ut formen med potatis och häll över såsen. Toppa med riven ost. Ställ in ugnen igen cirka 10–15 minuter.
  4. Servera moussakan med t ex riven morot eller vitkål.